DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Adana ve Mersin’de TKP’nin 104’üncü yıl dönümü kutlandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Adana ve Mersin’de TKP’nin 104’üncü yıl dönümü kutlandı

Adana’da Yavuzlar Semt Evi’nde Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) 104. yıl dönümü etkinliği yapıldı. Mersin’de ise yapılan organizasyonda TKP’nin kongrede aldığı kararlar tartışılırken, partinin yeni yaşı video ve yapılan konuşmalarla kutlandı. 

ETKİNLİK COŞKULU GEÇTİ

Adana’da saygı duruşuyla başlayan kutlamada şiirler okundu. Parti Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın “Narin Güran” davasına da değinerek konuşma yaptığı anma ve kutlama etkinliğinde, kararlar konuşuldu ve tartışıldı. Konuşmacılar, Partinin yeni politikalarını açıkladı.

KONGRE’DE ALINAN KARARLAR DA ELE ALINDI

Yayın organlarında değişikliğe gidildiğini belirten konuşmacı, yeni yayın kararlarından söz etti. Yapılan konuşmada, partinin kongrede karar altına alınan yeni karar ve planlamalarından bahsetti.

ADANA YAVUZLAR SEMT EVİ ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

10 eylül etkinliğinde ayrıca parti üye ve gönüllülerinin sorularına yanıt verildi. Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi’nin (THTM) kararlarının konuşulduğu oturumda, kadın, gençlik ve kültür sanat alanlarında aktif bir tutum alınacağı da duyuruldu.

Partili sanatçıların konuşmalarının yayımlandığı etkinlikte, üye ve gönülleler, “Partimizin 104. yaşı kutlu olsun, sosyalizm ve devrim bizimle olsun” sloganları attı.

MERSİN EMO’DA KALABALIK ETKİNLİK

Öte yandan Mersin’de Elektrik Mühendisleri Odası’nda yapılan buluşmada ise partinin geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirdiği 14’üncü Kongre’de ortaya konan kimi başlıklar ele alındı.

Yapılan konuşmalarda, partinin yeni yaşına daha güçlü ve hazır bir örgütle girmesinin önemi vurgulanırken, partinin gelecek dönem çalışma başlıkları masaya yatırıldı. TKP Tarsus İlçe Örgütü’nün de katılım gösterdiği etkinlik, sloganlarla sona erdi.

Çukurova